20.3

Aamusta sovimme, että pidämme vapaa-päivän ja siitä aloimme lähtemään bussilla kohti Montebelloa. Montebellosta lähdimme Roomaan ja siellä suuntasimme vanhaankaupunkiin. Matkan varrella oli espanjalaiset portaat. Nämä ovat Rooman suosituimmat ja kuuluisimmat ulkoilmaportaat. Portaita on 135. Yläpäässä kohoaa Trinità Dei Montin kirkko.
Ja hieno Trevin suihkulähde. Joka on maailman tunnetuin, turistit heittävät kolikoita tuhansien eurojen edestä. Koska uskomuksen mukaan kolikonheittäjä palaa uudelleen Roomaan.
Forum Romanum on muinaisen Rooman keskus. Siinä oli muinaisiaraunioita ja se oli ihan colosseumin vieressä.
Colosseumin sisällä oli muutamia tauluja, mutta muuten se oli historiallinen rakennus. Colosseumista tullessamme satoi hieman ja lähdimme suuntaamaan kohti vanhaa kaupunkia ostoksille ja ruokailemaan. Matkalla kuitenkin lähdimme väärälle kujalle ja päädyimme käymään kirkossa. Oikean kadun löydyttyä lähdimme vanhaankaupunkiin. Kävimme kahvilassa, jonka yhteydessä oli kauppa josta sai eilaisia tee makuja ja kahveja, hyytelöitä ja marmeladeja. Siellä kirjoitimme postikortit Suomeen. Siitä jatkoimme matkaa vanhassa kaupungissa ja kävimme syömässä. Ruokailun jälkeen koetimme löytää postilaatikon postikorteillemme joka osottautui haasteelliseksi. Postimerkkimme eivät sopineetkaan postille, joten koetimme selvittää mihin laatikkoon laittaisimme korttimme. Asioiden selvittely on haastavaa, sillä kukaan ei oikeastaan puhu englantia. Laatikko lopulta löytyi ja aloimme suunnata tiemme kohti juna-asemaa. Sielläkin tuli ongelma, sillä automaatti ei toiminut ja emme tienneet mistä ostaa liput. Meillä oli myös kiire  junaan onneksi kaksi ystävällistä miestä, jotka osasivat englantia, näyttivät meille toimivan automaatin jolta juoksimme sitten junaan. Junalta jäimme jälleen Montebelloon odottamaan bussia joka veisi meidät takaisin kennelille.

Kuvat ei taaskaan toimi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

27.3.2018

31.3

24.3